Over ons

Wij zijn Kim Spieringhs en Koen van Dommelen, verantwoordelijke ontwerpers, aangenaam!

Verantwoordelijkheid nemen we onder andere in het materiaal waarmee we werken: zwerfmateriaal. Materiaal met potentie, maar zonder functie. Deze materiaalkeuze dicteert voor een groot deel de manier waarop we werken. We geven het materiaal in onze materialenhaven een nieuwe functie, een nieuw leven.

Waarom we met zwerfmateriaal werken? Omdat we niet willen bijdragen aan het nog meer delven van grondstoffen, en daarmee het onherroepelijk uitputten van de aarde. Dus zijn we de uitdaging aangegaan en hebben een manier van werken ontwikkelt waarin we een alternatief bieden voor producten gemaakt van nieuw materiaal. Een harde eis is dat er geen concessies gedaan worden op het ontwerp. Hoewel we dus met zwerfmateriaal werken, moet de kwaliteit van het ontwerp overeind blijven. Check hier of je vindt dat ons dat lukt!

Materiaal wat vaak zijn functie verliest, is hout. Hout is een (zwerf)materiaal wat goed bij onze behoeften aansluit. Het vertelt een verhaal, zeker wanneer het al een leven heeft gehad; schroefgaten en andere oneffenheden vertellen dat het hout ergens anders al van alles heeft meegemaakt. We halen het uit elkaar en proberen zo dicht mogelijk bij de kern van het hout te komen of te blijven. Schroefgaten laten we om die reden zoveel mogelijk zitten, maar wanneer blank hout in een donkere kleur is gebeitst, zullen we de beits eraf schuren tot de originele kleur van het materiaal weer zichtbaar wordt.

Ons werk bestaat voor zo’n 95% uit duurzaam materiaal, die andere 5% (lijm, lak, bouten, moeren) zoeken we de meest duurzame opties. Je hoeft bij ons dus niet te kiezen tussen mooi of verantwoord, wij zorgen voor beide!

Waar?

Onze werkplaats en studio is te vinden in het oude OIT Harley Davidson pand, Liniestraat 121 Breda, op loopafstand van het station. Mocht je een keer in de buurt zijn, kom gerust langs om een kijkje te nemen, gezellig!

Contact

Info @ kimenkoen.nl

KIM  +31 6 104 696 50 / kim @ kimenkoen.nl
KOEN  +31 6 36 35 49 25 / koen @ kimenkoen.nl