Meubel voor In Kannen & Kruiken

In Kannen & Kruiken [sinds oktober 2014] is een dagzaak in het centrum van Breda, met de beste koffie, heerlijke verse sappen en een verrassende lunch. De eigenaresse van de zaak, Jenneke, heeft ons tegen het eind van 2017 gevraagd of we een nieuw meubel voor haar zaak wilden ontwerpen en maken. Een meubel met opbergmogelijkheden, een zitje zodat gasten, wanneer de zaak vol zit, op een tafeltje kunnen wachten en een plek voor het mooie kinderstoeltje.

Het resultaat zie je op deze pagina. We hebben lekker mogen puzzelen voor dit meubel. Net als bij ieder meubel proberen we steeds op een zo effectief mogelijke manier met materiaal om te gaan. Hier hebben we dat onder andere gedaan door het zitje te maken van latten en de deurtjes van de kasten te bekleden met verschillende reststukken hout.

Door het gebruik van zoveel verschillende houtsoorten, heeft het meubel een eigen karakter gekregen. Om dit grote meubel in lengte te doorbreken hebben opbergen en zitten beide een tegengesteld lijnenspel gekregen.