Wij zijn Kim en Koen

Als ruimtelijk ontwerpers met een eigen werkplaats zijn wij een multi-inzetbaar duo. Het liefst van alles maken we mooie ontwerpen, van tafel tot kast, en van expositie tot relatiegeschenk. In het hele proces, van ontwerp tot uitvoeren, nemen we op zoveel mogelijk vlakken verantwoordelijkheid. Het uitgangspunt is eerlijke, duurzame objecten te maken.

Je hoeft bij ons dus niet te kiezen tussen mooi of verantwoord, wij zorgen voor beide!

Onze unica ontwerpen voeren we zelf uit, waarbij we uitsluitend gebruik maken van zwerfmateriaal. In onze materialenhaven verzamelen we al het materiaal dat geen functie meer vervult, maar wel potentie heeft. Daar blijft het tot we er een nieuwe functie voor gevonden hebben in een van onze ontwerpen.

Materiaal wat vaak zijn functie verliest, is hout. Hout is een (zwerf)materiaal wat goed bij onze behoeften aansluit. Het vertelt een verhaal, zeker als het al een leven heeft gehad; schroefgaten en andere oneffenheden vertellen dat het hout ergens anders al van alles heeft meegemaakt. We halen het uit elkaar en proberen zo dicht mogelijk bij de kern van het hout te komen of te blijven. Schroefgaten laten we om die reden zoveel mogelijk zitten, maar wanneer blank hout in een donkere kleur is gebeitst, zullen we de beits eraf schuren tot de originele kleur van het materiaal weer zichtbaar wordt.

Grotere opdrachten, of grote oplagen, vragen vaak om ander materiaal. Samen met verschillende partners zoeken we naar een mooie oplossing op maat, waarbij een verantwoordelijke, eerlijke, duurzame aanpak centraal staat.