Bliksem

Kort voor lancering van de ‘Greenhopper’ kwam de vraag van Interior for tomorrow, om een roomdivider te ontwerpen én maken. De ‘Greenhopper’, een zelfvoorzienend tiny house, is naar de duurzame visie van Intirior for tomorrow ingericht en heeft door alle wijken van Breda gereisd om voorlichting te geven over het verduurzamen van je huis.

Aan de buitenkant van je huis is veel te verduurzamen, maar vergeet het interieur ook niet! Zwerfmateriaal is super duurzaam – we hergebruiken materiaal en benutten dat zo optimaal mogelijk – en bijna al ons materiaal komt uit de buurt (Breda en omstreken). Het mooiste van een Kim & Koen in je huis is misschien nog wel dat het een perfecte gespreksstarter is. Want je weet precies welk materiaal we hebben gebruikt.

Voor deze roomdivider hebben we gebruik gemaakt van twee materialen: de planken kregen we van interior for tomorrow, die hadden ze al op de kop getikt. Dat is dan ook het startpunt voor ons ontwerp geweest: hoe kunnen we op een zo effeciënt mogelijke manier gebruik maken van de planken? Maar ook, hoe zorgen we dat het niet saai wordt, maar speels, zoals bij ons past. Om de planken te verbinden hebben we balken gebruikt, hergebruikt van oude projecten op St. Joost.

Door de planken te laten verspringen en die met elkaar te verbinden, krijg je een beetje het effect van een uitgeklapte hoogwerker. Door een mooie verbinding te gebruiken, krijgt dit eenvoudige ontwerp de uitstraling die het verdient; een eyecatcher in het midden van de ruimte!