Keuken H&A

Begin 2018 worden we benaderd met de vraag of wij ook een keuken kunnen ontwerpen en maken. Natuurlijk kunnen we dat! Wat een goede uitdaging ook, om van zwerfmateriaal een keuken te maken.

De vraag is simpel, ontwerp een keuken. Maar de omstandigheden vereisen zoals altijd het anders denken. Want er woont een groot gezin in een groot huis, maar de keuken is zo groot niet, terwijl de wens wel is om van de keuken een ruimte te maken waar je heel de dag kunt zijn.

Hoe zorgen we dan toch voor genoeg ruimte? Door een bewegend element toe te voegen, waardoor het mogelijk wordt om ruimte te kunnen creeëren waar je het nodig hebt. Dit ziet er zo uit: in de ene hoek hoge kasten met veel opbergruimte en diagonaal aan de andere kant  het aanrecht met spoelbak.

Deze twee elementen verbinden we door een kookeiland in het midden, het hart van de ruimte, waar je met zijn alle kunt zitten terwijl er wordt gekookt. Om ruimte te geven, staat het eiland op wielen en kan, in een rails, van de ene naar de andere kant van de keuken rijden.

Het huis is fantastisch, uit 1901, een uniek huis met een speels karakter. Het eiland, een eiland op wielen, past daar zo mooi. Daarom was het extra tof dat de opdrachtgevers zo enthousiast waren en ons ontwerp aandurfden!