Keuken N&C

Toen Noortje en Coen hun huis gingen verduurzamen hebben ze meteen de kans gegrepen het interieur eens goed aan te pakken. Uiteraard wilde ze dit ook op een duurzame manier doen, maar het moest ook mooi en functioneel zijn. Verder zijn we heel vrij gelaten, behalve als het ging over het keuken blad. Dat moest van roestvrij staal zijn.
Waar houden ze van? Natuur. Als ze het gevoel hebben dat ze in de jungle zijn, zitten we goed.
Voor het materiaal konden we een bank (bestaande uit héél veel balkjes), gemaakt door de vader van Noortje, gebruiken. Voor het roestvrij staal hadden ze zelf op marktplaats iets gevonden.

Wanneer we met hout werken blijf je altijd zien dat het herwonnen hout is. De schroef- of verbindingsgaten blijven zichtbaar. Met staal is dat een heel ander verhaal. De gaten, deuken en krassen zijn onzichtbaar te herstellen. Even opschuren of borstelen en het is weer als nieuw. Jammer eigenlijk.
Het staal wat Noortje en Coen hadden gevonden was 5mm dik RVS. Er zat al een wasbak in, want het was gebruikt als aanrecht. Wij wilden het juist gebruiken voor hun kookeiland, dus de afmetingen kwamen niet helemaal overeen. Geen probleem, we slijpen het in stukken en lassen het weer in de juiste vorm aan elkaar. Het op deze manier aanpakken is niet zo gebruikelijk en om deze bijzonderheid extra te accentueren hebben we met een speciaal materiaal gelast (eigenlijk gesoldeerd), waardoor de lasnaad goudkleurig wordt.

Ook het eetkamer-gedeelte had wat bijzonders nodig. Om een plek te creëren voor hun liefde voor de natuur hebben we, wat wij noemen, een binnentuin gemaakt. Een kunstig wand/plafond object. Gemaakt van het prachtige Oregon Pine van de bank, met net zoveel balkjes. Dit kunnen ze laten begroeien met klim- en hangplanten, waardoor het echt een indoor jungle wordt.